6 Kasım 2015 Cuma

Tepedeki Efes: Şirince

  Yapay olmayan  ve 'oraya özgü' nitelikleri bulunan yerleri çok sevdiğim için midir bilmem çok popüler olsa da Şirince'yi çok seviyorum. Şirince doğallığını ve yeşilliğini yitirmemiş eski bir Rum köyü. Şirince tarihi hakkında bilgi edinmek ve bildiklerinizi gördüklerinizle bütünleştirmek için Şirince doğumlu yazar Dido Sotiriyu'nun Benden Selam Söyle Anadolu'ya isimli kitabını okumalısınız. Şirince'nin beyaz boyalı iki katlı evleri, dar taştan sokakları sanki bir tabloya bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor. 








Ne Yemeli Ne İçmeli?

 Şirince de ne yeseniz eminim lezzetli olacaktır. Genellikle gözleme, saç kavurma, çöp şiş, çökertme kebabı gibi yiyecekler tercih edilsede bunların yanında mutlaka kabak çiçeği dolması , keşkek ve Ege otlarından yapılan mezeleri denemenizi tavsiye ederim. Yemek yemek için tavsiye edebileceğim yerler  Cici Şirince Mutfağı ve Le Jardin Restorant.
   
 Şirince'nin en meşhur ve 'oraya özgü' niteliği meyve şarapları. Köyün her tarafında bir çok dükkan şarap tadımı için sizi çağıracaktır. Benim tercihim hep Köylüm veya Vincent şaraplarından yana.Karadut, kavun şarabı oldukça meşhur olsa da Yaban mersinli ve mürdüm erikli şarap benim favorim.

                     
                                   Cici Şirince Mutfağı




Ne Almalı? 

El yapımı sabun (Güllü , Keçi sütlü, Naneli, Lavantalı...)
Zeytinyağı ve Nar ekşisi
Kurutulmuş Otlar ve Reçel
Şarap 

 



Nereyi Görmeli?

St. John Kilisesi  ve tarihi şarap mahzeni
Hodri Meydan Kulesi
Nesin Matematik Köyü

Nerede Kalmalı?

 İyi bir bütçeye sahipseniz Güllü Konakları , Kırkınca ya da  Nişanyan Evlerini ,daha uygun bir yer arıyorsanız pansiyonları tercih edebilirsiniz.


Aklının bir köşesi hep yolda olanlara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder